<<<       P  o  w  r  ó  t       <<<

    -->    

Zdrowie na talerzu

6 maja 2012 r. odbyło się kolejne spotkanie z projektu „Trzymaj formę”, mającego na celu promowanie wśród młodzieży zdrowego stylu życia. Wzięli w nim udział uczniowie klas III gimnazjum. Kilka tygodni wcześniej na zajęciach z panią pielęgniarką mieli okazję zapoznać się z zasadami zdrowego odżywiania i przedstawić je w graficznej formie na plakatach. Teraz jednak musieli te informacje wykorzystać w praktyce – kolejnym zadaniem projektu było bowiem przygotowanie smacznej, pożywnej i przede wszystkim zdrowej kanapki. Do tego celu wykorzystano, oprócz chleba, szynki i sera żółtego, sałatę, pomidory oraz rzodkiewki. Bardziej kreatywni uczniowie przyozdobili swoje kanapki kawałkami mandarynek.
Zajęcia te sprawiły nam nie tylko dużo radości, ale też nauczyły nas, jak powinniśmy się odżywiać, żeby być zdrowymi i silnymi ludźmi. Mam nadzieję, że po tym spotkaniu spora część z nas położy większy nacisk na urozmaicanie sobie posiłków witaminowymi dodatkami.


Weronika Kocięcka,
kl. IIIb Gim.



















<<<       P  o  w  r  ó  t       <<<